Verlies 1e uitwedstrijd heren 1

Afgelopen zaterdag stond op het voor heren 1 ongebruikelijke tijdstip van 19:00 uur de 2e competitie wedstrijd op het programma. Trainer/coach Edwin Bleumink en zijn ploeg reisde af naar Dieren om aan te treden tegen Auto van Oort/Rebelle H1. Spelverdeler Niels Somsen was afwezig, waardoor Rick Bloemberg het spel van heren 1 moest verdelen.

Heren 1 startte afwachtend aan de wedstrijd. Nadat iedereen een keer aan service was geweest begon Rick Bloemberg met zijn service aan een offensief. In de volgende servicebeurten werd een voorsprong van 4 punten opgebouwd. Maar rond de 20 punten wist de ploeg uit Dieren de voorsprong te verkleinen tot nog één punt. Het lukte Time Out niet om bij 23-24 het setpoint te verzilveren. Hierna ging Auto van Oort/Rebelle er met de setwinst vandoor: 27-25. In de 2e omloop bleef Time Out prima spelen, maar lukte het niet om nog een tandje bij te schakelen. Waar de tegenstander net als in de eerste set veel servicedruk had, maakte heren 1 juist veel fouten of was de service te makkelijk. Auto van Oort/Rebelle had de gehele set een voorsprong van 1 á 2 punten en wist deze vast te houden: 25-22. Set 3 werd bepaald door één serviceserie van 9 punten. Van Auto van Oort/Rebelle welteverstaan… Heren 1 wist hier geen raad mee en verloor ook deze set: 25-15. De laatste set waren beide ploegen tot aan de 13-13 gelijkwaardig. Vanaf dat moment wist John Vedders met zijn service een gaatje van 3 punten te slaan. Bij een voorsprong van 19-23 had heren 1 moeite om het direct af te maken. Daardoor kwam Auto van Oort/Rebelle tot 23-24 wel heel dichtbij, maar wist Time Out hun inspanningen nog wel te belonen door het setpoint te scoren: 23-25.

Helaas ging de 2e wedstrijd ook verloren, maar na de wedstrijd was Edwin Bleumink wel tevreden over het vertoonde spel. Rick Bloemberg heeft laten zien een aanwinst voor de ploeg te zijn en daarnaast wordt steeds duidelijker hoe de ploeg zich in de 2e divisie staande kan houden. Het gaat maar om ‘een paar procent’ om het verschil te kunnen maken. Komende zaterdag 13 oktober vanaf 16:00 uur speelt heren 1 thuis tegen het derde herenteam van SSS uit Barneveld. SSS H3 heeft inmiddels in 3 wedstrijden 5 punten behaald, dus 1 extra wedstrijd en 2 punten meer dan heren 1.

< Terug