Geschiedenis

Volleybalvereniging Time Out ’75.

Historie.

Time Out ’75 is 19 februari 1975 opgericht.

Johan Stemerding en Wim Damen waren de initiatiefnemers.

Johan Stemerding had in Enschede kennisgemaakt met volleybal. Toen de fam. Stemerding in Diepenheim kwam wonen ontstond al snel het idee om ook in Diepenheim een vereniging op te richten. Na de oprichtingsvergadering, kwam er een bericht in de plaatselijke krant, waarna werd gestart met de trainingen in het gymzaaltje achter cafe Roelofsen. Johan was de trainer. De zaal was erg laag ( 3-5 m) en het net moest ingekort worden, want de breedte en de lengte van de zaal waren kleiner dan de afmetingen van een volleybalveld.

Na een half jaar ging  een heren- en een damesteam competitie spelen. De thuiswedstrijden waren in Hengevelde. De trainingen werden toen in de gymzaal van de MAVO in Goor, de zaal van de LTS en later ook in Hengevelde gehouden. Johan bleef trainer/speler/bestuurslid en Ton Schepers uit Goor werd de trainer van de dames.

In 1978 werd de sportzaal in Diepenheim geopend. Time Out ’75 organiseerde in de openingsweek een Stratenvolleybaltoernooi, zodat de diepenheimse bevolking gelijk zelf kon ondervinden wat volleybal was.

Time Out’75 van nu.

In de tussenliggende jaren zijn vele kampioenschappen gevierd, is er  een ’Clinic’ met het nationale herenteam geweest, een 25 jarig jubileumfeest en elk jaar een Stratentoernooi en een Schoolvolleybaltoernooi.

Time Out ‘75 is anno 2011 uitgegroeid tot een vereniging van circa 200 leden. Er wordt deelgenomen aan diverse volleybalcompetities van Regiodivisie (H1) tot recreanten, van hoofdklasse Jeugd A  tot CMV mini wedstrijden.

De gezellige Sportzaal in Diepenheim is onze thuisbasis.

Spelen bij Time Out ’75.

Volleybal spelen kan bij Time Out ’75 bij de jeugd (6-18 jaar), Dames en Heren senioren prestatie en Dames en Heren recreatie.

De trainingen in de Sportzaal zijn op de woensdag en donderdag. De thuiswedstrijden meestal op vrijdagavond en op zaterdagmiddag.

We kennen een actieve jeugdafdeling met een aparte Jeugdcommissie en Jeugdtrainers.

Meisjes en Jongens v.a. 6 jaar kunnen zich aanmelden voor het CMV (Cool Moves Volleybal ofwel Circulatie Mini Volleybal). Er zijn wekelijks trainingen en regelmatig competitiewedstrijden, waarbij de jongste spelers de bal nog mogen vangen en gooien.

Via zes niveaus CMV komen ze bij de C-jeugd en groeien dan door naar de B- en A jeugd.

In de prestatie afdeling acteren Heren 1 al jaren met succes   in de Regiodivisie.Heren 2 speelt in de eerste klasse.De dames 1 en 2 spelen in de tweede klasse en Dames 3 & 4 in de derde klasse.

Bij de recreanten dames  trainen er circa 25 en spelen ze met twee teams in de recreantencompetitie.

De heren recreanten  trainen, hebben geen competitie, maar spelen elk jaar enkele toernooien.

Volleybal spelen met de straat of buurt.

Elk jaar organiseert de Stratentoernooicommissie van Time Out ’75 in de tweede week van januari het volleybaltoernooi voor straten en buurten van Diepenheim.

Het toernooi bestaat uit een Jeugdtoernooi (voor meisjes en jongens van groep 8 basisschool t/m 15 jaar) en een senioren toernooi. De deelname aan het Stratentoernooi is nog steeds goed.

Het toernooi wordt in één week, vijf avonden en de gehele zaterdag, gespeeld.

Het is dé gelegenheid voor Diepenheimers (jong en oud) om de buren beter te leren kennen en te ervaren hoe mooi het volleybalspelletje is. Er wordt fanatiek gestreden om de Frits Krebbers beker, maar de gezelligheid staat voorop.

Het is ook elk jaar weer zo, dat er zich, n.a.v. het stratentoernooi, nieuwe leden aanmelden.

Volleybal spelen als je nog op de Basisschool zit.

Elk jaar organiseert Time Out ’75 het Schoolvolleybaltoernooi voor de groepen 3 t/m 8.

Hoe gaat dat dan? Het verslagje van het laatste toernooi hieronder zal alles duidelijk maken.

Dit jaar deden 90 leerlingen mee.  De groepen 3, 4, 5 en 6 werden ingedeeld in een team van 4-5 spelers en groep 7-8 in een team van 6 spelers.

 

Na een geslaagde oefenmiddag kon het volleybaltoernooi worden geopend door de groepen 3 en 4. Er werd gespeeld op niveau 1 en de leukste namen waren bedacht, zoals de Lachebekjes, Kampioenen, Lachebekkies, Woeste Konijnen, Paaskogel en de Volleybaltoppers.

Na spannende wedstrijden bleek dat de Volleybaltoppers hadden gewonnen.

De groepen 5 en 6 begonnen hierna aan hun toernooi. Ook hier waren leuke en originele namen bedacht; Losers, Winnaars, Paashazen, De Klavers 4, Veldmuizen en de Vurige Vuurvliegjes. Bij deze categorie werd gespeeld op niveau 4. De winnaars van deze groepen is geworden de Vurige Vuurvliegjes

 

Om 14.00 uur begon het toernooi voor de groepen 7 en 8. Hier werd gespeeld zoals bij de C-jeugd.  Als teamnamen werd gekozen voor 110% Anti Ajax, De Naamlozen, The Dollars, Team 4, De Toffees en The Losers. Er werd fanatiek gevolleybald voor elk puntje en er waren leuke en spannende wedstrijden bij. De winnaar van groep 7 en 8 was 110% Anti Ajax.

Het was een uiterst leuk en sportief toernooi. Alle deelnemers kregen aan het begin van dit toernooi een ‘bonnenboekje’. Deze bonnen konden worden ingewisseld in de kantine voor ranja, snoepzakje en een broodje knakworst. De jeugdcommissie had alles in de kantine ook goed geregeld.

Vrijwilligers bij Time Out ’75.

Zoals bij elke vereniging, draait de vereniging op de inzet van vele (circa 70) vrijwilligers. Het zijn personen die lid zijn van het bestuur, in een commissie zitten, trainer-coach zijn of als scheidsrechter optreden. Ook de hulp van vele ouders is erg welkom.

Interesse om  lid te worden?

Ga eens een keer kijken bij een training of een wedstrijd.

Verder vind je op onze site www.timeout75.nl alle informatie over aanmelden, contributie enz.

Je bent van harte  welkom.