Time Out ’75 bestaat 40 jaar!

TO75-40-J-STime Out ’75 is 19 februari 1975 opgericht. Johan Stemerding en Wim Damen waren de initiatiefnemers.

Johan Stemerding had in Enschede kennisgemaakt met volleybal. Toen de fam. Stemerding in Diepenheim kwam wonen ontstond al snel het idee om ook in Diepenheim een vereniging op te richten. Na de oprichtingsvergadering, kwam er een bericht in de plaatselijke krant, waarna werd gestart met de trainingen in het gymzaaltje achter cafe Roelofsen. Johan was de trainer. De zaal was erg laag ( 3-5 m) en het net moest ingekort worden, want de breedte en de lengte van de zaal waren kleiner dan de afmetingen van een volleybalveld.

Na een half jaar ging  een heren- en een damesteam competitie spelen. De thuiswedstrijden waren in Hengevelde. De trainingen werden toen in de gymzaal van de MAVO in Goor, de zaal van de LTS en later ook in Hengevelde gehouden. Johan bleef trainer/speler/bestuurslid en Ton Schepers uit Goor werd de trainer van de dames.

In 1978 werd de sportzaal in Diepenheim geopend. Time Out ’75 organiseerde in de openingsweek een Stratenvolleybaltoernooi, zodat de diepenheimse bevolking gelijk zelf kon ondervinden wat volleybal was…………………

Bovenstaande is het begin van  een stukje geschiedenis zoals  beschreven op deze site. Klik op de knop Vereniging –> Geschiedenis en je leest het hele verhaal.

Inmiddels is het 2015 en bestaat de vereniging op 19 februari 40 jaar. Het jubileum wordt 21 februari gevierd met ’s middags twee jeugdclinics en ’s avond een feest voor de senioren.

< Terug