Stratenvolleybal 2015, het gaat beginnen!

Afbeelding4Stratenvolleybal 2015, het gaat beginnen!

Deze week van maandag 12 t/m zaterdag 17 januari 2015 wordt het Stratenvolleybaltoernooi 2015 in Diepenheim gehouden. 48 seniorenteams, 10 jeugdteams basisschool en 8 jeugdteams voortgezet onderwijs strijden om het stratenvolleybalkampioenschap van Diepenheim. Gedurende de hele week zal het in de sportzaal bruisen van strijd, sportiviteit en gezelligheid.

Maar dit is niet het enige belangrijke toernooi dat er dit jaar in Nederland gehouden zal worden.

In 2015 is ons land ook het kloppend hart van de beachvolleybalwereld! Van 26 juni tot en met 5 juli worden de WK Beachvolleybal in Nederland georganiseerd. Vier unieke locaties in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein), en Rotterdam (ss Rotterdam) worden omgetoverd tot prachtige beachstadions. Tien dagen lang strijden de beste 48 mannenteams en 48 vrouwenteams ter wereld hier om de WK-titel.

Eindelijk komt ook het EK Volleybal weer naar Nederland! Van 26 september t/m 4 oktober 2015 wordt het EK Volleybal Dames in Nederland georganiseerd. De laatste keer dat het continentale kampioenschap op vaderlandse bodem werd gespeeld, was in 1995 in Arnhem. Toen veroverden de Oranje volleybalsters voor eigen publiek het goud door in de finale Tsjechië met 3-0 te verslaan. Voor de editie van 2015 mikt Nederland op een plek in de halve finales, die in Ahoy plaatsvinden.

Ben Ordelmans, voorzitter.

 

< Terug