Schoolvolleybaltoernooi voor de 22ste keer een succes.

Kampioenen2014De tijd vliegt. Voor 22 jaar geleden bedacht ik mij dat het leuk zou zijn om volleybal les te geven aan de leerlingen van de basisschool. Voor 22 jaar geleden is deze gedachte ontstaan en afgesproken dat elke sportvereniging in Diepenheim in elke vakantieperiode een activiteit zou organiseren.
Voor Time Out ’75 kwam dit uit op Goede Vrijdag. Het blijkt nog steeds een schot in de roos te zijn, want dit jaar doen er 75 leerlingen mee. Voor de organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede Vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.
De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hier te eten, te drinken en iets te snoepen voor. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 18 april. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 5 teams mee met de namen: De Vuurklappers, Vliegende Draken,5 Paashazen, Het Volleybalkonijn en Argentinië. Er werd een dubbele competitie gespeeld en Argentinië met Roy Onijs, Ruben van de Haar, Lieke van de Haar en Jo-Ann Schut werden winnaar van groep 3 en 4. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: Time Outstars, De Babbelende Paashazen, The Gangsters, Time Out ’75 junioren, De Koekiknoppers en de Smashes. Het winnende team was De Smashes, bestaande uit Floris Ordelmans, Femke Bellers en Matthijs Nijland. Dit team bestond uit 3 spelers: Femke Veenstra heeft als 4e speler bij dit team meegedaan.

In totaal deden er 5 teams mee van de groepen 7 en 8. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: De Kippenvleugeltjes, Paasvolleys, Gammah 2, Bami Maaskantje en Deepse Klojoos. Ook hier werd een dubbele competitie gespeeld: de teams deden niet voor elkaar onder. Het was bij elke wedstrijd erg spannend. Het winnende team voor groep 7 en 8 was De Kippenvleugeltjes en bestond uit Rosalie Quee, Amber Lammertink, Timo Regterschot, Renzo Temmink, Youri Wiltink en Daniek van Rijn.

Alle winnaars kregen deze dag een volleybal.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Dit keer was er een klein groepje van jeugd wat geholpen heeft: Jari, Jaap, Madee, Sven, Daniek, Elke, Ilona, Mandy, Marieke en Melissa. Ook de moeders die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 14, en 21 mei een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Tijdstip hangt af van de opkomst. De leerlingen kunnen zich melden bij Petra Ziel, telefoon 0547 – 35 22 24 of bij Herman Regterschot, telefoon 0547 – 35 21 69. Via de mail kan ook hregterschot@hetnet.nl. De site van Time Out ‘ 75 is: www.timeout’75.nl.

Het Schoolvolleybaltoernooi is in 2015 op Goede vrijdag 3 april. De oefenmiddag is dan op woensdag 1 april. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via school.

Tot volgend jaar.
Gea Hassink

IMG_8537-b

IMG_8539-b IMG_8514-b

< Terug