Schoolvolleybaltoernooi voor de 24ste keer georganiseerd door Time Out ‘ 75

Kampioenen

De tijd vliegt. Voor 24 jaar geleden bedacht ik mij dat het leuk zou zijn om volleybal les te geven aan de leerlingen van de basisschool. Voor 24 jaar geleden is deze gedachte ontstaan en afgesproken dat elke sportvereniging in Diepenheim in elke vakantieperiode een activiteit zou organiseren.

Voor Time Out ’75 kwam dit uit op Goede vrijdag. Het blijkt nog steeds een schot in de roos te zijn, want dit jaar doen er 73 leerlingen mee. Voor de organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten en tellen.

De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hier te eten, te drinken en iets te snoepen voor. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 25 maart. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 6 teams mee met de namen: De familie Duck, Superpower,
Team Diepenheim, Rodarist, Oenkampioen en Volleyfanten. Er werd een dubbele competitie gespeeld en de Volleyfanten met Kars Boonk, Britt Scharpert, Lars Asbreuk en Lars Altena werden winnaar van groep 3 en 4. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: Vuurdraakjes, Pinquinpower, Yolopinquins, Mangogangsters en We are the Champion. Het winnende team was Pinquinpower, bestaande uit Deborah Heetland,
Joost Ordelmans, Lieke van de Haar en Roy Onijs.

In totaal deden er 5 teams mee van de groepen 7 en 8. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: Volleybreakers, Bakveteters, Juichen!, Koekiebeertjes en Girlpopo’s. Ook hier werd een dubbele competitie gespeeld: de teams deden niet voor elkaar onder. Het was bij elke wedstrijd erg spannend. Er werd op het einde nog een echte finale gespeeld tussen het team van Bakveteters en Volleybreakers. Het winnende team voor groep 7 en 8 was Volleybreakers en bestond uit Nine Volkerink, Robin Olde Bolhaar, Amber Onijs en
Matthijs Nijland.

Alle winnaars kregen deze dag een leuke sleutelhanger van de Nevobo, een klein zaklampje en een bidon met de tekst Time Out ’75 Schoolvolleybal 2016.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Dit keer was er een grote groep jeugd wat geholpen heeft: Elke, Nine, Amber, Matthijs, Joris, Femke B., Dylan, Femke V., Laura, Jitske, Naomi, Cris, Luuk, Jaap, Madee en Gijs. Ook de moeders en vaders, die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 30 maart, 6 – 13 en 20 april een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Tijdstip voor de groepen 3 tot en met 7 is van 17.30 tot 18.30 uur. Voor groep 8 is de tijd van 18.30 tot 19.30 uur. De leerlingen kunnen zich melden bij Petra Ziel, telefoon 0547 – 35 22 24 of bij Herman Regterschot, telefoon 0547 – 35 21 69. Via de mail kan ook dehorre67@gmail.com. De site van Time Out ‘ 75 is: www.timeout’75.nl.

Op deze site zijn ook alle foto’s te zien, die gemaakt zijn met het Schoolvolleybaltoernooi. Leuk om jezelf terug te zien!

Het Schoolvolleybaltoernooi in 2017 op Goede vrijdag 14 april. De oefenmiddag is dan op woensdag 12 april. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via school.

Tot volgend jaar.
Gea Hassink

< Terug