Nipt verlies heren 1

Trainer/coach Edwin Bleumink kon bij de 1e thuiswedstrijd tegen US H3 uit Amsterdam beschikken over een voltallige selectie. In de afsluitende vrijdagavondtraining werd er degelijk en op constant niveau getraind. Als dit niveau tijdens de wedstrijd gehaald zou worden, dan zou Time Out zeker kansen hebben. In de wedstrijdvoorbereiding werd er opgemerkt dat de hele ploeg een bepaalde focus had, dus aan de scherpte kon het niet liggen.

En daar lag het de eerste set zeker niet aan! Heren 1 ging furieus van start. US H3 wist er geen raad mee en binnen no time had Time Out het eerste competitiepunt al binnen: 25-13. De 2e set had heren 1 nog geen scherpte verloren, maar kwamen de Amsterdammers al wel iets beter in hun spel. Toch kwam US nooit voor setwinst in aanmerking: 25-19. Bij een 2-0 voorsprong komt de bekende mindere 3e set weer om de hoek, tenminste dat was voorgaande jaren. Nou, deze had Time Out helaas niet in de regiodivisie achtergelaten… De concentratie werd iets minder, waardoor beide ploegen gelijk op gingen. Halverwege de set was er een botsing tussen spelverdeler Niels Somsen en diagonaal Peter Hassink. Niels Somsen kwam er niet ongeschonden uit, want hij voelde zich wat dizzy en had een kleine glip onder het oog. Rick Bloemberg moest hem daardoor vervangen. Vanaf dat moment lukte er niet veel meer bij heren 1. Dit lag zeker niet aan de debuterende Rick Bloemberg, want de passers maakten het hem erg lastig en de aanvallers lukte het nauwelijks om setups om te zetten in punten. De 3e set werd daardoor dik verloren met 14-25. Na een rustpauze kon Niels Somsen de 4e set wel weer starten. Time Out en US waren in deze set aan elkaar gewaagd. Toch ging het bij de Diepenheimers niet meer zo eenvoudig als de eerste 2 sets, er moest meer gevochten worden om de punten te scoren. Dit speltype kost veel kracht, waardoor Time Out gaande weg de set wat aan scherpte verloor. Daarentegen was US op stoom gekomen en wist een 5e set uit het vuur te slepen: 22-25. In de 5e set moest het bij heren 1 uit de tenen komen. Er werd gestreden om elk punt, maar de finesse was er wel af. Ook zaten sommige spelers er fysiek redelijk doorheen. In deze set ging ook passer/loper Richard Oonk door de enkel, waardoor Sten ten Barge nog koud het veld in moest. Time Out deed nog tot het einde van de set mee om de winst, maar lukte het niet om een set- en matchpoint te verzilveren. US trok aan het langste eind: 17-19.

Twee competitiepunten was gezien de eerste 2 sets te weinig, maar het is bekend dat een wedstrijd nog minimaal 2 sets langer duurt. US beschikte dit keer over een langere adem en won terecht met 2-3. Komend weekend is heren 1 i.v.m. de Schuttersfeesten vrij gepland. Zaterdag 6 oktober speelt heren1 inDieren tegen Auto van Oort/Rebelle en een week later op 13 oktober om 16:00 uur speelt Time Out weer thuis tegen SSS uit Barneveld.

< Terug