Kansloze missie voor (tegenstanders) Time Out’75 heren 1

Hierbij refereer ik direct naar het sportartikel in de TC Tubantia (Hof van Twente rubriek) van vorige week donderdag. Het artikel was realistisch, want normaal gesproken zouden wij in een vierkamp voor maar 1 plek in de 3e ronde met alleen 1e divisie-ploegen geen kans maken. Alleen de kop van het artikel vonden we wel overdreven. Na het toernooi blijkt dat we toch eerste zijn geworden, begin ik het verslag met dezelfde kop alleen dan iets uitgebreid!

Voor de eerste keer neemt Time Out’75 deel aan het nationale bekertoernooi. Toen heren 1 door de eerste ronde kwam, hebben zij veel moeite gedaan om het toernooi in Diepenheim te organiseren. Mede door alle vrijwilligers was het toernooi een succes! Voorafgaande het toernooi werden door de sponsoren Slagerij Kastelein en Reefhors Slangen & Koppelingen de nieuwe inspeelshirts en tassen uitgereikt. Na het maken van een aantal foto’s met de sponsoren kon heren 1 zich richten op het volleybal. Trainer/coach Edwin Bleumink kon deze middag weer beschikken over een complete selectie. Edwin Bleumink wilde dat zijn ploeg zich focuste op een aantal punten, waarvan we in de competitie profijt van kunnen krijgen. Daarnaast was plezier hebben en genieten van de ambiance ook erg belangrijk.

De eerste wedstrijd van het toernooi speelde heren 1 tegen Olhaco uit Hoogeveen, momenteel staan zij nummer 8 in 1e divisie poule A. Time Out ging scherp van start. Met veel servicedruk en variatie in de aanval werd een voorsprong van zo’n 4 punten gepakt. Olhaco kwam daarna richting de 20 punten steeds dichterbij en benutte daarna het niveauverschil door nipt te winnen met 23-25. Gedurende de 2e set was heren 1 nog redelijk onder de indruk van de eerste set, waardoor Olhaco eenvoudig met 13-25 wist te winnen.

Wedstrijd nummer 2 was Flamingo’s ’56 uit Gennep de tegenstander. Vorig seizoen speelde de ploeg uit Gennep nog in de B-league, maar zijn ze gedegradeerd naar de 1e divisie B. Op dit moment staan zij in die poule op de 7e plaats. Heren 1 was verrast over het niveau van Olhaco en de hele ploeg had het gevoel dat in ieder geval setwinst sowieso moest gaan lukken. Edwin Bleumink voerde voor de 1e set een aantal wissels door, want al zijn spelers moesten voldoende speelminuten maken. Wederom ging heren 1 goed van start. Er werden veel directe punten genoteerd en ook in de rally’s hield heren 1 zich goed staande. Van voorgaande competitiewedstrijden weet heren 1 dat er boven de 20 punten nog van alles gebeuren, maar dit keer liet Time Out er geen gras over groeien: 25-22. De 2e set ging Time Out vrolijk verder. Iedereen was heel scherp en ondertussen hoefde Edwin Bleumink alleen maar te herhalen dat iedereen alleen maar z’n eigen taken moest uitvoeren, en vooral niet meer gaan doen. Na winst in de eerste set won heren 1 redelijk eenvoudig ook de 2e set: 25-19.

De laatste wedstrijd speelde Time Out tegen Redkey Goirle, nummer 9 uit de 1e divisie B. Ondanks het goede resultaat van de 2e wedstrijd paste Edwin Bleumink zijn ploeg op een aantal posities aan. Dit had totaal geen effect op het niveau, misschien ging het niveau zelfs nog wel wat omhoog. De hele middag was er al redelijk veel publiek aanwezig, maar voor de laatste wedstrijd was de tribune bomvol. Dit gaf heren 1 een geweldige kick en het leek erop dat zo’n beetje alles lukte. Time Out domineerde de wedstrijd en won beide sets met resp. 25-21 en 25-19.

Twee maal 2-0 winst en 1 keer 0-2 verlies was al een top resultaat van Time Out. Ook Olhaco wist 6 punten te pakken, 1x 2-0 winst – 1x 2-1 winst – 1x 1-2 verlies, maar door een beter set quotiënt dan Olhaco (4/2=2 om 5/3=1,67) is heren 1 op de eerste plaats geëindigd. Hiermee is een plek in de 3e ronde een feit. Dit geweldige succes is na 3 competitie nederlagen een mooie opsteker voor Time Out. Het is nu zaak om ook in de competitie te gaan scoren. De eerste mogelijkheid hiervoor is komende zaterdag 27 oktober in Apeldoorn, om 13:45 uur start de wedstrijd tegen SV Dynamo Apeldoorn H3.

< Terug