Heren 1 wint nipt vijfsetter tegen Favorita

IMG_4371-bFavorita kwam als hoogst genoteerde ploeg van het rechterrijtje naar Diepenheim. De uitwedstrijd in Dinxperlo kon heren 1 het Favorita niet lastig genoeg maken en ging daardoor met 4-0 ten onder. Na een weekendje rust met ook nog eens een rustige trainingsweek, was het afwachten waar Time Out zou staan. De laatste wedstrijd dateert van 16 februari en werd kansloos verloren van koploper SVS.

De 1e set ging heren 1 afwachtend van start. Halverwege de set kwam er vuur in het spel, na een paar vreemde beslissingen van de scheidsrechter, die vervolgens ook nog 2 gele kaarten trok. Heren 1 kon het vuur in het spel niet direct omzetten in punten, waardoor Favorita de set naar zich toe trok: 19-25. De 2e set nam heren 1 het initiatief van Favorita over en won met degelijk spel: 25-20. Set 3 was vergelijkbaar met de 2e set: 25-19. De 4e set verslapte heren 1, waardoor het voortdurend achter de feiten aan liep. Boven de 20 punten moest coach Edwin Bleumink het vuurtje aanwakkeren om aanspraak te maken op setwinst en dus een 3-1 overwinning. Dat lukte gedeeltelijk. Time Out kwam op gelijke hoogte met Favorita, wist daarna zelfs op setpoint te komen maar het lukte niet om die binnen te slepen. Uiteindelijk trok Favorita aan het langste eind: 28-30. Tot de veldwissel gingen beide ploegen in de 5e set gelijk op. Na de wissel van speelhelft wist Favorita een voorsprong van zo’n 4 punten te pakken, die daarna net zo snel door heren 1 weer ingelopen werd. Het einde van de 5e set was net zo spannend als die van de vierde set, waarbij nu de rollen omgedraaid waren. Favorita kon het matchpoint niet verzilveren, waardoor Time Out de winst naar zich toe kon trekken: 19-17.

Met 3 punten erbij heeft heren 1 op dit moment 23 punten behaald. De achterstand op de nummers 11 en 10 is hiermee verkleind tot resp. 3 en 4 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het dus nog spannend in de onderste regionen van de 2e divisie B. Aanstaande zaterdag speelt heren 1 in Zeist tegen nummer 4 Cito. Twee weken later (zaterdag 23 maart) speelt heren 1 in eigen sportzaal tegen de voorlaatste ploeg uit de competitie: VVH.

< Terug