Heren 1 wint nipt van Apollo 2

De competitie loopt bijna tegen het einde. Wedstrijd nummer 20 werd gespeeld in Borne, tegen de 2e ploeg van Apollo 8. Het talententeam staat op de 11e plaats, maar gezien hun uitslagen lag dat voornamelijk aan de eerste competitiehelft. De 2e helft pakken ze zichtbaar meer punten en is het te hopen dat zij zich kunnen handhaven in de regiodivisie. Heren 1 is niet naar Borne afgereisd om zomaar punten cadeau te geven en omdat Apollo een volleyballende ploeg is, beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Onze thuiswedstrijd tegen de Bornse ploeg resulteerde in een 3-1 overwinning.

De wedstrijd startte iets later dan gepland. De 1e set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd waardoor het grotendeels gelijk op ging. Het was geen klassiek side-out spelletje, want beide ploegen hadden een aantal goede serviceseries. Richting de 20 punten wist heren 1 toch een gaatje te slaan. Deze kon vastgehouden worden waardoor de set werd gewonnen met 22-25. In de 2e set voerde Time Out de boventoon alleen lukte het niet om het beslissende setpoint te scoren. Hierdoor rook Apollo haar kans en wist deze ook te verzilveren: 27-25. Set nummer 3 had heren 1 moeite met de service van Apollo. Hierdoor behaalde Apollo een aantal directe punten, maar het zorgde er ook voor dat het spel van heren 1 doorzichtig werd en zij minder vaak in staat waren direct te scoren. Apollo wist het niveau de hele set te handhaven waardoor ze wonnen met 25-22. Met een aantal wissels werd de 4e set geprobeerd om er een vijfsetter uit te slepen. Met name het tweede deel van de set ging het niveau weer omhoog, omdat Apollo bleef doorvolleyballen werd het een spannend einde. Uiteindelijk bleek Time Out de slimste en won met 23-25. De vijfde set was qua spelbeeld een kopie van de 4e set. Time Out wist alleen pas bij 16-17 het winnende punt te scoren.

Met 3 punten erbij komt het totaal na 20 gespeelde wedstrijden op 60 punten. Gezien de stand lijkt het erop dat er voor heren 1 niets meer op het spel staat. Of de nummers 2 en 3 moeten nog veel punten laten liggen, want zij hebben resp. 6 en 5 punten voorsprong. De voorsprong van heren 1 op nummer 5 Devoko is 7 punten, waarbij Devoko de laatste competitiewedstrijd ook nog eens de tegenstander is. Over 2 weken (zaterdag 14 april) speelt heren 1 de laatste thuiswedstrijd tegen Bovo uit Aalten.