Heren 1 verliest met 1-3 van SSS H3

Competitiewedstrijd nummer 3 stond dit weekend op het programma, heren 1 trad op als gastheren voor het derde team van SSS uit Barneveld. Net als vorige week kon trainer/coach Edwin Bleumink niet beschikken over spelverdeler Niels Somsen. Tegenstander SSS H3 bleek een jonge ploeg waarbij de verwachting was dat we een goede kans op winst zouden hebben.

Set 1 ging heren 1 degelijk van start, maar moest de motor duidelijk nog op gang komen. De voorsprong werd tussen de 10 en 20 punten flink uitgebreid en vervolgens stond er 25-19 op het scorebord. De 2e set werd het spel niet veel minder, maar werden er met name veel servefouten gemaakt. Op 23-23 had heren 1 tijdens de rally een goede kans om op setpoint te komen, maar dit werd teniet gedaan door een persoonlijke fout. Bij 23-24 verzilverde SSS direct hun setpoint: 23-25. De derde set liep Time Out constant achter de feiten aan. Het lukte een aantal keren om een achterstand van 2 á 3 punten in te lopen, maar dit koste zoveel energie dat er overheen gaan vervolgens niet lukte. Deze set ging verloren met 22-25. Set 4 moest gewonnen worden om er nog een vijfde set uit te slepen. Maar setwinst kon heren 1 al vrij snel op hun buik schrijven. De passers hadden de serve van SSS wel onder controle, maar het lukte niet om de bal te scoren. Alle wissels werden gebruikt om voor een ommekeer te zorgen, maar ook dat bracht niet het gewenste effect. SSS won met overmacht: 12-25.

Wederom een verliespartij voor heren 1. Komend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma, dus kan er de komende 2 weken hard getraind worden. Heren 1 is komend weekend niet vrij, want zij treden op als gastheren in de 2e ronde van het bekertoernooi. De kans op het bereiken van de volgende ronde is nihil, aangezien de overige 3 deelnemers allen in de 1e divisie uitkomen. De wedstrijden van het toernooi starten om 13:00, 14:30 en 16:00 uur. De eerst volgende competitiewedstrijd is volgende week zaterdag 27 oktober, in Apeldoorn is SV Dynamo H3 de tegenstander.