Verlies tegen Orion, toch 2 punten voor Heren 1

 Het lijkt erop dat de lagere trainingsopkomst heren 1 parten speelt. De afgelopen 2 maanden heeft heren 1 niet met het hele team kunnen trainen, waardoor ze ritme missen. De afgelopen week moest de enige spelverdeler Niels Somsen verstek laten gaan door een griepje en kon Thijs Veltkamp ook een keer niet trainen wegens een blessure. Gelukkig is John Vedders weer back in business, na een enkelblessure.

De uitwedstrijd tegen Orion H2 werd gewonnen met 1-3. Promovendus Orion doet met een relatief jonge ploeg goed mee in de middenmoot van de regiodivisie. Heren 1 kon dus de borst natmaken.

Dat bleek direct aan het begin van de eerste set. De bedoeling was om er direct vol op te knallen. Waar dat heren 1 niet lukte, ging dat bij Orion veel beter. Al snel keek heren 1 tegen een achterstand aan, toch kwam de ‘diesel’ wel op gang. Uiteindelijk wist heren 1 de 1e set wel te winnen met 25-22. De 2e en 3e set waren duidelijk voor Orion. Heren 1 was zoekende naar vorm en mist als team duidelijk ritme. Orion zette de passers onder druk met strakke floatservices, hierdoor had Niels ook moeite om goede setups af te leveren. Orion was en bleef de 2e en 3e set de bovenliggende partij en won eenvoudig: 15-25 en 17-25. Heren 1 leek af te stevenen op een 1-3 nederlaag, maar herpakte zich in de 4e set. Er werd geknokt voor elk punt en wat tumult om een punt zorgde voor extra beleving. Door een 25-20 setwinst wist heren 1 er nog een 5e set uit te slepen. In die vijfde set ging het tot de wissel van speelhelft gelijk op: 7-8. Orion schakelde daarna een tandje bij en wist zo met 11-15 te winnen.

Achteraf gezien mag heren 1 blij zijn met 2 punten. Orion was afgelopen zaterdag duidelijk de betere ploeg. Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen laagvlieger Harambee op het programma. Hopelijk zorgen 2 trainingen met de complete ploeg voor de eerste wedstrijdwinst in 2012.

< Terug