Heren 1 naar 2e ronde nationale beker

In Zuidhorn (Groningen) speelde Time Out in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi. Tegenstanders waren 2e divisionisten De Meeuwen H1 en Emmen’95 H1.

Om 13:00 uur startte de 1e wedstrijd tegen Emmen. Heren 1 kwam afwachtend uit de startblokken waardoor Emmen al snel 3 punten voorsprong nam. Halverwege de set wist heren 1 een serviceserie van 6 punten neer te zetten waardoor het initiatief in de wedstrijd van Emmen werd overgenomen. De voorsprong werd zelfs nog iets uitgebreid waardoor de eerste setwinst een feit was: 25-19. In de 2e set hield Time Out het initiatief, tot de 20 punten. Het lukte Emmen om langszij te komen, maar nog niet direct het setpoint te verzilveren. Uiteindelijk eindigde de set in 25-27 winst voor Emmen. De 3e set had heren 1 weinig in te brengen. Emmen startte veel beter waardoor zij een voorsprong van zo’n 10 punten behaalden. Enkele wissels van trainer/coach Edwin Bleumink zorgden niet voor de ommekeer waardoor Emmen een 1-2 voorsprong behaalde: 17-25. In de vierde set lukte het de Diepenheimers op voorsprong te komen, maar wist deze niet vast te houden. Emmen kwam halverwege de set op gelijke hoogte en vanaf dat moment speelde Emmen de wedstrijd geroutineerd uit: 19-25.

De tweede wedstrijd van het toernooi speelde Emmen’95 tegen De Meeuwen. De Meeuwen hadden geen kans tegen de ploeg uit Emmen, want de wedstrijd resulteerde in een simpele 3-0 overwinning voor de ploeg uit Drenthe. Hierdoor wist heren 1 dat zij de laatste wedstrijd moest winnen om door te kunnen naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Set 1 van de wedstrijd tegen De Meeuwen startte heren 1 heel slap. Een paar uur rust had geen goed gedaan en de eenvoudige winst van Emmen tegen De Meeuwen zorgde misschien voor wat overmoedigheid. Edwin Bleumink moest zijn ploeg wakker schudden om de ontstane achterstand in te lopen. Zijn ploeg pakte dit goed op waardoor er uiteindelijk gewonnen werd met 25-21. In het begin van de 2e set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De Meeuwen wisten vanaf de 10 punten een voorsprong te pakken en gaven dit niet meer uithanden: 22-25. Set 3 zakte Time Out volledig door het ijs. Een aantal wissels brachten niet het gewenste effect en een op dat moment onhoudbare service van De Meeuwen zorgde voor een serie van maar liefst 11 punten. Dit resulteerde in een 14-25 winst voor ploeg uit Zuidhorn. Voor de 4e set moest er iets gebeuren bij heren 1, want anders zou het bekeravontuur al in de 1e ronde eindigen. Deze gedachte zorgde voor veel wilskracht, waardoor heren 1 beter ging spelen. Het niveau was nog niet heel goed, maar er werd om elk punt gevochten. Al snel stond er een 16-8 voorsprong op het telbord. De Meeuwen wist deze voorsprong nog wel tot 2 punten te verkleinen, maar daar raakte Time Out niet van in paniek. De 4e set werd gewonnen met 25-23. Een vijfde set is doorgaans een ‘loterij’. Dat was dit keer niet het geval. Time Out nam het initiatief en gaf deze niet meer uithanden. Bij de setwissel stond er 8-5 op het telbord en de voorsprong werd uiteindelijk nog met één punt uitgebreid: 15-11.

Het spel van heren 1 was heel wisselend, maar het resultaat telt: een plek in de 2e ronde van de nationale beker. Het resultaat was ook een goede opsteker één week voor de competitiestart. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar Time Out heeft wel laten zien in de 2e divisie mee te kunnen komen. Volgende week zaterdag 22 september start dus de competitie. De eerste wedstrijd is in de eigen gerenoveerde hal tegen US H3 uit Amsterdam, aanvang is zoals gebruikelijk om 16:00 uur.

< Terug