Heren 1: goed gevoel bij 1e oefenwedstrijd.

Maandagavond 27 augustus speelde heren1 in Schalkhaar tegen het plaatselijke SVS een oefenwedstrijd. SVS speelt komend seizoen in dezelfde poule als heren 1, dus dit was een goed moment om speelminuten te maken en “kennis te maken”. Heren 1 was niet helemaal compleet. Spelverdeler Niels Somsen was afwezig waardoor nieuweling Rick Bloemberg, na een aantal seizoenen nauwelijks een bal aangeraakt te hebben, direct vol aan de bak kon. Daarnaast was Dennis Oonk net terug van vakantie. Omdat hij hierdoor nog niet heeft kunnen trainen ‘verdiende’ hij het niet om in actie te komen.

De wedstrijd stond in het teken van speelminuten maken en de basis dingen goed proberen te doen. Het resultaat is in dit stadium onbelangrijk. De eerste set was voor het hele team weer wennen. Iedereen moest weer z’n eigen plek zien te vinden. Dat lukte net name een korte periode in het middendeel van de set. Een achterstand werd aanzienlijk kleiner gemaakt, maar het lukte Time Out ’75 niet om dit vast te houden. De 2e set ging aanmerkelijk beter. De passers hadden de service van SVS redelijk goed onder controle, waardoor Rick Bloemberg steeds beter in het spel kon komen. Onze service was stabiel, maar hiermee maakten we nog niet het verschil. Boven de 20 punten gingen beide ploegen gelijk op, maar uiteindelijk wist heren 1 de set nipt te winnen. Set 3 en 4 voerde trainer Edwin Bleumink een aantal wissels door. Dit had geen invloed op het spel. Het team bleef rustig spelen en bij vlagen was het van prima niveau. Voor de statistieken gingen beide sets wel verloren.

Heren 1 kijkt positief terug op de eerste oefenwedstrijd. Het niveau van de eerste trainingen werd voortgezet en alle spelers lieten regelmatig goede acties zien. Het is nu zaak het niveau stap voor stap te verhogen. Zaterdag 8 september a.s. heeft heren 1 samen met dames 1 een oefentoernooi georganiseerd. Deze wordt gehouden in sporthal De Mossendam te Goor. De tegenstanders van heren 1 zijn: Favorita H1 Dinxperlo (2e divisie), Set-Up’65 H1 Ootmarssum en Twente’05 H2 Enschede (beiden regiodivisie). De eerste wedstrijden starten om 13:00 uur en het toernooi duurt tot ca. 17:30 uur.

< Terug