Heren 1 doet zichzelf tekort tegen koploper

Na de deceptie tegen SV Dynamo 3 was heren 1 gebrand op een goed resultaat tegen koploper SVS uit Schalkhaar. In de voorbereiding werd tegen deze ploeg al eens geoefend, dus wisten we wat ons te wachten stond. De trainingsweek was niet helemaal optimaal, aangezien trainer/coach Edwin Bleumink de afsluitende vrijdagtraining afwezig was.

De eerste set ging Time Out behoudend van start. Beide ploegen waren wat aan het aftasten. Na zo’n 15 punten gespeeld te hebben begon het bij Time Out te lopen en werd er een voorsprong opgebouwd. SVS wist hier geen raad mee en verloor de set: 25-17. Aan het begin van de 2e set lukte het Time Out niet om het niveau vast te houden, waardoor SVS beter in de wedstrijd kon komen. Beide ploegen waren deze set gelijkwaardig aan elkaar. Dit werd volgehouden tot de laatste punten, waarin heren 1 de sterkste bleek: 27-25. Bij een 2-0 voorsprong komt de altijd lastige 3e set, want (1) bij winst is de wedstrijd gespeeld en (2) verlies biedt het de tegenstander weer zicht op een vijfde set. Ook deze set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het dus spannend tot het laatste punt. Time Out kreeg een setpoint, maar kon deze niet verzilveren. Nadat het 26-26 had gestaan werd er aan Diepenheimse zijde één bal nipt uitgeslagen en was er daarna een miscommunicatie tussen 2 spelers waardoor SVS er met de setwinst vandoor ging: 26-28. Hiermee kwam het 2e scenario in beeld, wat de 1e competitiewedstrijd tegen US H3 ook al gebeurde. Set 4 was heren 1 even de weg kwijt. De eerste 3 sets hadden veel energie gekost, waardoor het team het niet lukte om SVS tegenstand te bieden: 8-25. Ook de vijfde set had Time Out weinig meer tegen SVS in te brengen: 8-15.

Na de wedstrijd was er enerzijds tevredenheid door 2 punten tegen de koploper te pakken. SVS had in de voorgaande 5 wedstrijden zelfs nog maar 1 set verloren. Aan de andere kant heeft Time Out zichzelf tekort gedaan door de 3e set niet te winnen, wat 4 i.p.v. 2 punten op zou leveren. Komende weken zal er hard getraind moeten worden om ook in de laatste sets aanspraak op winst te kunnen maken. De volgende wedstrijd is komende zaterdag in Dinxperlo tegen Favorita.

< Terug