Gehavend Heren 1 verliest van Bovo

Met 7 eigen spelers en Tim Eertink van heren 2 trad heren 1 aan tegen Bovo uit Aalten. De voorbereiding op de wedstrijd was niet vlekkenloos, trainingsachterstand en het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi waren daar verantwoordelijk voor. Met maar één aanwezige en fitte midman was trainer Edwin Bleumink genoodzaakt om Dennis Oonk als 2e midman in te zetten.

Heren 1 begon matig aan de wedstrijd. Individueel probeerde iedereen in het spel te komen, wat een beetje ten koste gaat van het team. Met name in pass/verdediging was het af en toe slordig, waardoor spelverdeler Niels Somsen veel achter de bal aan moest. Wat weer ten koste gaat van gevarieerde en nauwkeurige setups. Aan het eind van de eerste set begon heren 1 beter in het spel te komen, waardoor er uiteindelijk maar met 25-22 verloren werd. De tweede set wist heren 1 niet het niveau van eind 1e set op te pakken, waardoor er al snel een achterstand op het telbord stond. Deze achterstand was niet meer te achterhalen: 19-25. Set  nummer 3 kwam heren 1 verrassend op toeren. Met een goede service werd het spel van Bovo ontregeld, waardoor zij minder vaak direct in scoringspositie kwamen. Hier profiteerde Time Out van en wist met ruime cijfers te winnen: 19-25. De setwinst zou vertrouwen moeten geven voor de 4e set, maar setwinst is nauwelijks in beeld geweest. De gehele set liep heren 1 achter de feiten aan door teveel individuele fouten en onnauwkeurigheid in de pass. Bovo wist het niveau van de eerste 2 sets weer te behalen en wonnen daardoor met 25-21.

Helaas start heren 1 het jaar 2012 met 3-1 verlies, maar de oorzaken zijn bekend. Toch was bij vlagen het vertoonde spel ook van een prima niveau, waardoor we met vertrouwen aan de 2e seizoenshelft beginnen. A.s. zaterdag kan heren 1 weer laten zien waartoe ze in staat zijn, tegen koploper Longa H2. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 16:00 uur.

 

< Terug