Eerste winst in 2012 voor Heren 1

Na drie verliespartijen (Bovo, Longa en Orion) in 2012 werd het weer tijd voor een overwinning. Op papier moest dat, met een uitwedstrijd tegen de nummer 12 uit de regiodivisie: Harambee, ook lukken. Maar je weet het nooit op de UT en daarbij had heren 1 dit seizoen in de bekercompetitie al eens verloren van Harambee. De selectie was afgelopen zaterdag weer op volle sterkte, maar in de voorafgaande trainingen was dat niet het geval. Heren 1 mist dus nog steeds ritme en hoopte dit in de wedstrijd tegen Harambee weer op te pakken.

De eerste set begon heren 1 wat afwachtend, waar volgens Dennis Oonk de tegenstander al aan de 2e set begonnen was. Bij aankomst in de sporthal bleek Harambee al met de warming-up te zijn begonnen, terwijl heren 1 nog eerst rustig koffie ging drinken. Time Out had aan het begin van de set moeite om de service van Harambee onder controle te krijgen, hierdoor werd er al snel tegen een achterstand aangekeken. Gedurende de set kwam heren 1 steeds beter in hun spel en wisten uiteindelijk de set naar zich toe te trekken: 19-25. De 2e set werd beter gestart en langzamerhand kwam het vertrouwde gevoel weer terug. Het vertrouwde gevoel van degelijk spelen en de wedstrijd onder controle hebben. Harambee had geen kans en verloor met 15-20. Set nummer 3 ging heren 1 onverstoorbaar verder. Maar bij een 15-23 voorsprong lukte het even niet om de laatste 2 punten te maken. Harambee kon nog dichterbij komen, maar het bleek niet voldoende: 20-25. De vierde set begon heren 1 pas na een flinke achterstand te volleyballen, het leek wel alsof daarvoor even niets meer lukte. Pas bij een 23-23 tussenstand kwam heren 1 op gelijke hoogte met Harambee, maar Time Out beloonde zichzelf niet door de set te pakken. Door 2 individuele fouten wist Harambee uiteindelijk met 26-24 de wedstrijd af te sluiten.

Eindelijk weer een winstpartij en met name de 2e en 3e set geven vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Het gat met de middenmoot is de laatste weken aanzienlijk kleiner geworden, terwijl Longa en Twente’05 juist wisten uit te lopen. Met één wedstrijd minder gespeeld en maar 3 punten minder op nummer 3 Krekkers, kan heren 1 komende zaterdag een positie opschuiven. Dan moet er wel gewonnen worden tegen de nummer 2: Twente’05 H2. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren, nu spelen we dus thuis. De wedstrijd start a.s. zaterdag zoals gebruikelijk rond 16:00 uur.

< Terug