Eerste 4-0 overwinning voor Heren 1

Na het magere resultaat in de uitwedstrijd tegen Rivo H2 (3-2 verlies, na een 0-2 voorsprong), waarvan i.v.m. tijdgebrek geen verslag gemaakt is, had heren 1 tegen de nummer 11 van de regiodivisie een gelegenheid om orde op zaken te stellen. De heenwedstrijd tegen Havoc H1 eindigde in een 2-3 overwinning voor de Diepenheimers. Heren 1 balanceert samen met de Krekkers, tevens de tegenstander voor a.s. vrijdag, tussen de top 2 en de middenmoot.

Iedere set was het doel om snel een voorsprong proberen te pakken en om deze daarna vast te houden. Niet heel spectaculair voor het publiek, het kan voor de buitenstaander wat mat ogen, maar het is erg effectief. De eerste set lukte het direct om een snelle voorsprong te behalen. Havoc werd met gevarieerde opslagen onder druk gezet. Hierdoor werd hun spel doorzichtig, waar heren 1 optimaal van profiteerde: 25-16. Set nummer 2 hield Time Out de controle, maar werd er nagelaten om een grote voorsprong te pakken. In time-outs werd er voortdurend gehamerd op het voorkomen van nonchalance. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 25-21. De 3e set kwam Havoc beter in het spel, mede omdat heren 1 de teugels wat liet vieren. Toch pakte heren 1 het richting het einde van de set weer goed op en werd een spannende slot van de set voorkomen: 25-22. Een 3-0 voorsprong kwam dit seizoen pas één keer eerder voor: thuis tegen Apollo H2. Destijds liet Time Out de vierde set, en dus een 4-0 overwinning, schieten. Apollo ging toen de laatste set nog wel voor de winst, terwijl Havoc dat afgelopen zaterdag naliet. Heren 1 was er op gebrand om ook de laatste set te winnen. Havoc werkte daar aan mee door weinig tegenstand meer te bieden: 25-17.

Een belangrijke overwinning voor heren 1, waardoor Krekkers maar op één punt achterstand blijft, maar het gat met de middenmoot 10 punten bedraagt. A.s. vrijdag moet heren 1 het in Mariaparochie opnemen tegen Krekkers. Eén week + 1 dag later (zaterdag 24 maart) speelt heren 1 de volgende thuiswedstrijd, om 16:00 uur tegen Webton Hengelo.

 

< Terug