26 keer Schoolvolleybaltoernooi Time Out ’75

De tijd vliegt. Voor 26 jaar geleden bedacht ik mij dat het leuk zou zijn om volleybal les te geven aan de leerlingen van de basisschool. Voor 26 jaar geleden is deze gedachte ontstaan en afgesproken dat elke sportvereniging in Diepenheim in elke vakantieperiode een activiteit zou organiseren.

Voor Time Out ’75 kwam dit uit op Goede vrijdag. Het blijkt nog steeds een schot in de roos te zijn, want dit jaar deden er 77 leerlingen mee. Voor de organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten en tellen.
De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hier te eten, te drinken en iets te snoepen voor. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 30 maart. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 7 teams mee met de namen: Minions, Gouden Volleyballers,
De mini pups, Meloen de Kampioen, 4Bolle biggetjes, Kampioen en Knokbiggen. Er werd een normale competitie gespeeld en het team Kampioen met Kim Bannink, Merle Meutstege, Roemer Hamer en Tom Vrielink werden winnaar van groep 3 en 4. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar, daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden ook 7 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: Karate Kikkers, Team Frits, Weflotte, Time Out ’75, Smurfen, Ronde Citroenen en Augurken. Het winnende team was Weflotte, bestaande uit Tess Kloppenburg, Wessel Dijkerman, Floor Onijs en Lotte Imhof.

In totaal deden er 4 teams mee van de groepen 7 en 8. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: Yeah lets go, Vliegende Paashazen, Volleyknallers en KinpyPartyGang. Hier werd een dubbele competitie gespeeld: de teams deden niet voor elkaar onder. Het was bij elke wedstrijd erg spannend. Het winnende team voor groep 7 en 8 was KinpyPartyGang en bestond uit Joost Ordelmans, Alexander Avenarius, Lieke van de Haar, Estelle Kranenberg, Gijs Landeweer en Cas Lammertink.

Alle winnaars kregen deze dag een leuke handdoek met het logo van Time Out ’75 erop.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Dit keer was er een grote groep jeugd wat geholpen heeft: Elke, Cris, Jelle, Bjorn, Lonne, Marell, Joost, Isis, Jo-ann, Liv, Merlynn, Rob, Matthijs, Joris, Dylan, Ingmar, Laura, en Jitske. Ook de moeders en vaders, die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 4, 11 en 18 april een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Tijdstip voor de groepen 3, 4 en 5 is van 16.30 tot 17.30 uur. Voor de groepen 6,7 en 8 is de tijd van 17.30 tot 18.30 uur. De leerlingen kunnen zich melden bij Petra Ziel, telefoon 0547 – 35 22 24 of bij Patrick Bannink, telefoon 0547 – 38 41 36. Via de mail kan ook patrickannemiek@hotmail.com. De site van Time Out ‘ 75 is: www.timeout’75.nl.

Op deze site zijn ook alle foto’s te zien, die gemaakt zijn met het Schoolvolleybaltoernooi. Het is altijd leuk om jezelf terug te zien!

Het Schoolvolleybaltoernooi in 2019 op Goede vrijdag 19 april. De oefenmiddag is dan op woensdag 17 april. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via school.

Iedereen nogmaals bedankt voor het meedoen en voor jullie inzet en hulp.

Tot volgend jaar.
Gea Hassink

< Terug