25 jaar Schoolvolleybaltoernooi

Een jaar is zo voorbij. Goede vrijdag kwam in zicht, dus het organiseren van ons Schoolvolleybaltoernooi voor de jeugd van de groepen 3 tot en met 8. Het  blijkt weer een schot in de roos te zijn, want ook dit jaar deden er 70 leerlingen mee.Voor ons als organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hiervoor te eten, te drinken en iets te snoepen. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 14 april. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 6 teams mee met de namen: FC5, Olliebollie Ajax,
Beste club van Diepenheim, Kampioen, YelYelYel en Kinderclub. Alle teams speelde tegen elkaar en de FC5 met Sara Haanepen, Isabelle Tijink, Finn Oldemenger, Kars Boonk en Boet Lammertink werden winnaar van groep 3 en 4. Een team bestaat uit 4 spelers/speelsters. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat daardoor meer leerlingen volgende jaar uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden ook 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: Blauwe worstjes, Vliegende Hollanders, Team Varken, Volleyfanten, Volleyballertjes en Team Bakvet. Het team Vliegende Hollanders ging als winnaar naar huis. De naam was bedacht: Lotte Imhof, Koen van Egteren, Merlynn Dreteler en Luka Wissink.

In totaal deden er 4 teams mee uit groep 7 en 8 mee. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: AH Shoppers, Volleybalbeetjes, Volleypower en Goldenvolleyballers. Bij deze groep werd er een dubbele competitie gespeeld. Het team van de AH Shoppers kwam deze middag als winnaar uit de bus. Dit team bestond uit Lieke van de Haar, Bjorn van de Haar, Jordy Rupert en Fleur Busch.

De winnaars uit groep 3 en 4 kregen een mooi wit T-shirt met rode letters Time Out erop. De groepen 5, 6, 7 en 8 kregen een volleybal, zodat ze thuis kunnen oefenen.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Dit keer was er een grote groep jeugd wat geholpen heeft: Isis, Lonne, Elke, Amber, Jitske, Nine, Laura, Matthijs, Joris, Ingmar, Damian en Dylan.

Ook de moeders en vaders die bij groep 3, 4, 5 en 6 hebben gecoacht. Ontzettend bedankt!

Het Schoolvolleybaltoernooi van Time Out ‘75 had dit jaar een jubileum. Dit was de 25ste keer dat het toernooi werd georganiseerd. In kader van dit jubileum kregen alle leerlingen een IJsbon. Time Out ’75 heeft samen met Uit de Kunst deze bon uitgegeven. Alle leerlingen konden lekker na afloop verdiend een ijsje halen bij Uit de Kunst.

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen: Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 10 en 17 mei een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden.

  • Kom bij sport
  • Kom bij volleybal
  • Kom bij de Cool Moves Volleybal
  • Kom volleyballen bij Time Out ‘75

 Gratis op de woensdagmiddagen 10 mei en 17 mei 2017

Groep 3, 4 en 5 van 16.30 tot 17.30 uur

Groep 6, 7 en 8 van 17.30 tot 18.30 uur

Onder deskundige begeleiding

  • Bij Time Out ’75 in Diepenheim
  •  Aanmelden via de site van Time Out ’75: timeout75.nl

Op deze site zijn ook alle foto’s te zien, die gemaakt zijn met het Schoolvolleybaltoernooi. Leuk om jezelf terug te zien!

Het Schoolvolleybaltoernooi is in 2018 op Goede vrijdag 30 maart. De oefenmiddag is dan op woensdag 28 maart. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via de school.

Tot volgend jaar.

Gea Hassink

< Terug