21ste Schoolvolleybaltoernooi

KampioenenEen jaar is zo voorbij. Goede vrijdag kwam in zicht, dus het organiseren van ons Schoolvolleybaltoernooi voor de jeugd van de groepen 3 tot en met 8.

Het blijkt weer een schot in de roos te zijn, want ook dit jaar deden er 70 leerlingen mee.

Voor ons als organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.

De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hiervoor te eten, te drinken en iets te snoepen. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 29 maart. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 5 teams mee met de namen: Time Out Kids, Vliegende Paashazen, Vuurende Paashazen, Vliegende Ballen en Volleybalhazen. Er werd een dubbele competitie gespeeld en de Vliegende Paashazen met Lonne Bannink, Cas Lammertink en Jordi Rupert werden winnaar van groep 3 en 4. Een team bestaat uit 4 leerlingen, maar dit team bestond 3 leerlingen en bij elke wedstrijd heeft er een speler uit een ander team meegedaan. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: De Profvolleyballers, De Muffins, De Koele Gasten, De Fireballs, De Kanonkogels en SART.  Dit laatste team ging als winnaar naar huis. De naam was leuk bedacht: Sanne Heutinck, Amber Lammertink, Rick Meijer en Timo Regterschot.

In totaal deden er 5 teams mee uit groep 7 en 8 mee. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: Plofkippen, Kikkerbilletjes, Henkies, Kwikwabs en de Hashlababs. Ook hier werd een dubbele competitie gespeeld. Het team van de Kikwabs kwam deze middag als winnaar uit de bus. Dit team bestond uit Daniek van de Haar, Elke Groot Hulze, Job Munnik en  Pepijn Avenarius.

Alle winnaars kregen deze dag een sjaal in rood-wit met in het rood de loge van Time Out ’75 erop.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Ook de moeders die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 3, 10, 17 en 25 april een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Tijdstip hangt af van de opkomst. De leerlingen kunnen zich melden bij Petra Ziel, telefoon 06 – 46 10 64 53 of bij Herman Regterschot, telefoon 0547 – 35 21 69. Via de mail kan ook hregterschot@hetnet.nl. De site van Time Out ‘ 75 is: www.timeout’75.nl.

Het Schoolvolleybaltoernooi is in 2014 op Goede vrijdag 18 april. De oefenmiddag is dan op woensdag 16 april. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via de school.

Tot volgend jaar.

Gea Hassink

Zie ook het fotoalbum Schoolvolleybaltoernooi 2013 op deze site.

 

< Terug