20 ste Schoolvolleybaltoernooi wederom succes

De tijd vliegt. 20 jaar geleden bedacht ik mij, dat het leuk zou zijn om volleyballes te geven aan de leerlingen van de basisschool. Er is toen afgesproken dat elke sportvereniging in Diepenheim in elke vakantieperiode een activiteit zou organiseren.Voor Time Out ’75 kwam dit uit op Goede Vrijdag. Het blijkt nog steeds een schot in de roos te zijn, want er doen nog elk jaar meer dan 70 leerlingen mee. Voor de organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede Vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.

De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij er iets te eten, te drinken en te snoepen voor. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand aan het toernooi op vrijdag, is op de woensdag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken. Onder deze naam  spelen ze vrijdag op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 6 april. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 4 teams mee met de namen: De Scheetjes, Twentse Paashazen, Time Out Kuikentjes en Superkoeien. Er werd een dubbele competitie gespeeld en de Time Out Kuikentjes met Lorraine Dreteler, Kai Mentink, Femke Veenstra, Luuk van Egteren en Matthijs Nijland werden winnaar van groep 3 en 4. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor nog  meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen.

Bij groep 5 en 6 deden 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: De Downies, I Love Barbies, De Winnaars, De Paashazen, De Geluklosers en De WoefWoefies. Amber Lammertink, Mart Mentink, Daniek van Rijn en Youri Wiltink van de Paashazen gingen als winnaar naar huis.

In totaal deden er 5 teams mee van de groepen 7 en 8. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: 100% 7 8, De DownieBrownies, OhOhWinnuhso, De Mislukte Barbies en De Volleytroppers. Ook hier werd een dubbele competitie gespeeld en het werd op het laatst erg spannend. Alle wedstrijden waren gespeeld en er stonden twee teams op de 1ste plaats. De Mislukte Barbies en De Volleytroppers hadden allebei 13 punten en er moest een winnaar komen. De organisatie vond een finalewedstrijd spelen het meest eerlijk. De finale was in het begin erg spannend, want de strijd ging gelijk op. De Mislukte Barbies kwamen toch als winnaar uit de finale en de Volleytroppers werden 2e. Het team van de Mislukte Barbies bestond uit Daniek van de Haar, Jaap Ziel, Romee Dreteler, Loïs van der Brink en Jari Schottink.

Alle winnaars kregen deze dag een mooi witte cap met in het  rood het logo van Time Out ’75 erop.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. Ook de moeders die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 11, 18 en 25 april een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Tijdstip hangt af van de opkomst. De leerlingen kunnen zich melden bij Petra Ziel, telefoon 06 – 46 10 64 53 of bij Herman Regterschot, telefoon 0547 – 35 21 69. Via de mail kan ook hregterschot@hetnet.nl. De site van Time Out ‘ 75 is: www.timeout’75.nl.

Tot volgend jaar.

Gea Hassink

< Terug